Få 2 tips til undervisningen

At møde nye nysgerrige og engagerede lærere der deltager i kurserne og kommer med deres input og forslag, er vildt dejligt. Men også at se de der kæmpe store smil og den positive feedback fra dem, når vi sammen gennemgår materialerne og de selv får hands-on på alt, er bare så fantastisk.

Det skal ikke være en hemmelighed: JEG ELSKER AT HOLDE KURSUS!!!

De mange grupper af kort i Teacher´s Edition kufferten giver uendelige variationsmuligheder i ens undervisning og dækker stort set alle områder af den teori, man prøver at proppe ind i hovederne hos ungerne i løbet af den korte undervisningstid – men bare på en helt anderledes sjov måde.
Nodelæring, kende nodeværdier, klappe rytmer, lære intervaller, kende taktarter, fortegn – og meget, meget mere.

Et par eksempler på, hvordan jeg i min daglige undervisning, bruger mine MWO kort:

  1. Sådan kan du lære dine elever, ikke at spille efter bogstaver:

    En soloelev, Mariehønen, kommer til klaver efter sommerferien. Hun har (igen) skrevet bogstaver til alle sine F nøgle noder, i et klaverstykke fra før sommer. Jeg har forsøgt flere gange at fortælle hende, at det er en no-go, for det betyder, at hun spiller efter bogstaverne i stedet for at læse noderne. Hendes hånd og fingre springer rundt på de forkerte steder; for hende er et G jo et G – uanset i hvilken oktav de ligger.

    Så blev kortene fra NODER I 3 OKTAVER hevet frem. Jeg starter med 10 forskellige kort, holder dem frem, hvorefter Mariehønen trækker et tilfældigt kort. Nu skal hun finde den tilsvarende tangent – det rigtige sted! Vi sætter tid på… Første gang bruger hun 4 minutter på det, men efter to forsøg mere, er hun nede på knap 2 minutter. Og dernæst udvider jeg med flere kort. Også med fortegn. Til sidst træner vi med 20 forskellige kort.

    Efter 4 uger skriver hun ikke mere bogstaver i sine noder. Hun er også blevet SÅ meget bedre til at læse noderne hurtigt i F nøgle. Det gav en kæmpe forskel og tog næsten ingen tid.

  2. Sådan kan du lære dine elever, at alle nodeværdier har pauser:

    Mit ene Tangent-Work-Out hold (8 elever) skal lære at alle nodeværdier har pauser, der passer til hver node. Jeg deler dem op i 2 grupper á 4 elever.Den ene gruppe lægger nu 4 takter med node-værdi kortene – den anden gruppe skal lægge de samme takter, men med pauser i stedet. De får afmålt tid til det og der går virkelig sport i, hvem der kommer først. De slutter med at klappe og slå rytme- og pausetakter – og bytter derefter plads og gør det samme med modpartens.

    En ny øvelse kan starte. Da jeg ugen efter repeterer pauseværdierne, kender ALLE ungerne de tilsvarende pauser. Også de små begynderelever på 8 år. Eleverne har gået til Tangent-hold i 5 uger. Så hurtigt kan de altså få lært nodeværdier og pauser. Imponerende, ikke?

 

En mærkbar forskel i progressiviteten

Det er også utroligt at mærke, hvor hurtigt de rykker i deres instrumentspil. Især når de får den her indlæring af teorien så tidligt. Jeg oplever en mærkbar forskel i progressiviteten på de elever, der har lært teori og hørelære så tidligt og dem der ikke har. Det siger ikke kun jeg, men også mine kolleger på musikskolen har konstateret det samme.

Fortæl mig gerne nogle af dine gode oplevelser i din musikundervisning! Smid en kommentar eller send mig en mail.
Du er også velkommen til at skrive et blogindlæg, som eventuelt kan udgives under vores nyheder.

Vi tales ved!

Toneglade hilsner,
Anette Præst Nielsen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og

modtag gratis uddrag af Min Musiklektiebog 1 & 2 som E-bog.

Nu får du chancen for selv at afprøve “nemt værktøj” til effektiv musikundervisning.

For her er e-bogen med en lille smagsprøve fra Min Musiklektiebog 1 & 2 .