SPIL MED MUSIK TIL DIN JULEAFSLUTNING

Spillene købes samlet fra vores Games Edition Musikæske her. Se hele indholdet

SPIL #1 – BINGO

I næsten alle mine år som underviser, har jeg altid samlet mine elever til hyggeafslutning før jul og de elsker det. Selv de store børn, der har spillet dem SÅ mange gange, insisterer på at få lov til det til vores juleafslutning. Alle ungerne får lov til at tage en pose guf med til sig selv, jeg sørger for drikkelse, (vand, juice eller saft – lidt sjovt, at de faktisk ikke er interesseret i sodavand mere?) og så hygger vi!

Så nu får du 3 hyggelige musikspil, du kan bruge i din sidste undervisning inden juleferien.

Bingo Musikspil fra Games EditionHer er reglerne til, hvordan du kan spille Bingo:

    1. Når det er begynder elever, så vis nogle af de sværere opråber kort (ottendedels pauser, sekstendedels noder, musikudtryk, fermat osv.) frem og fortæl inden I starter spillet, hvad de står for. Så føler de sig mere trygge ved det.
    2. Vis opråberkortet frem til eleverne og sig, hvad det er.
    3. Skjul kortet og sig, hvad der står på det. Eleverne skal selv kunne finde det rigtige match.
    4. Vis kortet og spørg eleverne, hvad dette symbol viser.

 

EKSEMPEL:

Beskriv kortet: ”Her har jeg en violin. Er der nogen, som kan finde en violin på deres plade?”. Og tydeligvis er Lukas til venstre ikke helt sikker på, hvordan en violin ser ud, men det er sidekammeraten i hvert fald.SPIL #2 – DOMINO

Den næste leg, tager udgangspunkt i Domino spillet fra vores Musikæske.

De små begynderelever får de ”nemme” kort i den lette version. Gymnasieelever der har gået i mange år, kan ofte sætte alle 3 kategorier af Domino spillet sammen.

Det er ret udfordrende, man skal virkelig kunne sine node- og pause værdier her og hvem oplever ikke som musiklærer, at selv store elever med mange års spil bag sig, pludselig har glemt de helt basale ting, selvom de har fået det repeteret om og om igen?

DERFOR er det altså bare kanon godt, at friske tingene op på denne her sjove måde.

 


 

SPIL #3 – MEMORY

Hvis man ikke har så mange elever samlet, blot en 2-3 stykker, er det også værd at tage et slag Huskespil /Memory.

Er det begyndere, så start med et mindre antal kort, f.eks. 2 x 10 i stedet for de 2 x 40 kort i æsken. Børnene husker også symbolerne bedre, når det ikke er så overvældende med mange kort på bordet de første gange, de spiller det.

Men har de først spillet det nogle gange, så garanterer jeg for, at de ved hvad f.eks. mf (mezzoforte), et p (piano) og en masse andre symboler betyder, når først det er leget ind på denne her måde.

Så RIGTIG GOD FORNØJELSE med de tre musikspil fra Music Work Out Games æsken.

 

 

 


Fortæl mig gerne nogle af dine gode oplevelser i din musikundervisning! Smid en kommentar eller send mig en mail. Du er også velkommen til at skrive et blogindlæg, som eventuelt kan udgives under vores nyheder.

Vi tales ved!

Toneglade hilsner,
Anette Præst Nielsen

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og

modtag gratis uddrag af Min Musiklektiebog 1 & 2 som E-bog.

Nu får du chancen for selv at afprøve “nemt værktøj” til effektiv musikundervisning.

For her er e-bogen med en lille smagsprøve fra Min Musiklektiebog 1 & 2 .